Tel. podpora: (Po-Pia 8-15) +421 2 333 229 23
Patentoid Blog Obnova ochrannej známky

Obnova ochrannej známky

09.11.2017

Máte registrovanú ochrannú známku a jej platnosť sa blíži výročie 10 rokov? Je teda čas spozornieť a zamyslieť sa nad jej obnovením.

Podľa zákona o ochranných známkach sa platnosť predlžuje vždy na ďalších 10 rokov. Žiadosť o obnovu sa podáva najskôr v poslednom roku platnosti zápisu a správny poplatok za obnovu činí 2 500, - Sk. V prípade, že zmeškáte zákonom stanovenú lehotu na podanie, nezúfajte. Najdlhšie do 6 mesiacov od uplynutia platnosti je ešte možnosť požiadať o obnovu. Cena tejto neskoršie variantu už však činí 5 000, - Sk.

Ponúka sa niekoľko možností, akým spôsobom môžete svoju ochrannú známku predĺžiť.Akú z nich vyberiete, záleží úplne na Vás.Ak ste v tejto problematike natoľko skúsení, môžete si sami vyplniť potrebný formulár a ten následne podať na Úrad priemyselného vlastníctva.Ak sa nechcete o nič starať, veľmi radi Vám pomôžeme a všetky formality vybavíme za Vás.

V prípade, že počas posledného roku zápisu ani v 6 mesiacoch od ukončenia platnosti o obnovenie nežiadajú, zápis známky sa zruší a Vaše právo na ochrannú známku teda zanikne.

Viac o tejto problematike nájdete v článku Kedy myslieť na predĺženie platnosti ochrannej známky.

Patentoid Copyright © 2024 Patentoid s.r.o.
Designed by Beneš & Michl