Tel. podpora: (Po-Pia 8-15) +421 2 333 229 23
Patentoid Blog Dotáciu na ochrannú známku je možné získať aj v roku 2023 a vybaviť ju zvládnete s Patentoid raz dva

Dotáciu na ochrannú známku je možné získať aj v roku 2023 a vybaviť ju zvládnete s Patentoid raz dva

06.04.2023

Grantový program sa znovu spustil s cieľom pomôcť malým a stredným podnikom z EÚ chrániť ich práva duševného vlastníctva. Táto iniciatíva prebieha v rozpätí od 23. januára 2023 do 8. decembra 2023. Vzhľadom na obmedzené množstvo finančných prostriedkov sú žiadosti vybavované podľa poradia, v akom boli podané.

Dotácia na ochrannú známku a priemyselný vzor

Grant je možné získať okrem iného aj na ochrannú známku a priemyselné vzory. Konkrétne možno žiadať o 75% zo správneho poplatku a v roku 2023 až do celkovej výšky 1000 EUR.

Patentoid zvládne vybaviť dotáciu za vás

Stojíme si za tým, že keď už s Patentoidom dokážete vybaviť registráciu ochrannej známky online z pohodlia vášho gauča, treba rovnako zvládnuť aj vybavenie dotácie. Pripravili sme preto službu ("podanie žiadosti o grant na EUIPO"), ktorú možno prikúpiť k ochrannej známke EÚ. Stačí ju zaškrtnúť v prvom kroku objednávkového formulára.

Kto môže čerpať dotáciu?

Grantový program je určený pre MSP (malé a stredné podniky). To znamená pre firmy ako napr. s.r.o. alebo živnostníkov, ktorí majú svoje IČO. Pokiaľ si nie ste istí či do tejto kategórie patríte, neváhajte nás kontaktovať.

Ako vyzerá proces registrácie ochrannej známky s využitím grantu na Patentoide?

  1. Vyplníte objednávkový formulár, kde v prvom kroku zaškrtnete políčko “Podanie žiadosti o grant na EUIPO”
  2. Najneskôr počas nasledujúceho pracovného dňa vás kontaktujeme, požiadame vás o podpísanie plnomocenstva a prípadne sa opýtame na všetky potrebné informácie
  3. Hneď ako bude objednávka zaplatená, spracujeme vám rešerš na registráciu ochrannej známky a podáme žiadosť o grant príslušnému úradu.
  4. Zatriedime vašu ochrannú známku podľa vašich potrieb a podáme žiadosť o zápis ochrannej známky na úrad
  5. Po podaní na úrad požiadame o vyplatenie grantu priamo na váš účet
  6. Prídu vám peniaze z vybavenej dotácie
  7. Po spracovaní žiadosti úradom by vaša ochranná známka mala byť zapísaná do registra novo registrovaných ochranných známok a vaša značka bude plne chránená

Poznámka: Ak by EUIPO z nejakého dôvodu zamietol registráciu ochrannej známky, peniaze z grantu sa nevracajú a zostávajú vám.

Prečo registrovať EÚ ochrannú známku práve teraz?

Cena: získanie grantu na 75% správneho poplatku, ktorý činí v EÚ ochrannej známky 850 €, zníži celkovú cenu registrácie vašej značky a vy tak ušetríte minimálne 637,5 €

Zníženie rizika straty peňazí: ak by úrad zamietol registráciu ochrannej známky, úrad nevracia správny poplatok (EÚ ochrannej známky 850 €), ale ak máte správne vybavený grant, aj v prípade zamietnutej registrácie ochrannej známky môžete grant čerpať a peniaze vracať nemusíte.

Odporúčania od Patentoid

Svojim klientom radíme, aby s využitím grantového programu neotáľali. V roku 2022 bol pozastavený skôr ako 8. decembra (z dôvodu vyčerpania pridelených peňazí) a veľa ľudí muselo čakať či sa opäť grantový program obnoví v roku 2023, prípadne registrovať svoje ochranné známky bez tejto finančnej injekcie.

Ak chcete využiť grantový program a máte akúkoľvek otázku, neváhajte nám napísať alebo zavolať a my vám radi pomôžeme: kontakt Patentoid.

Prípadne rovno vyplňte objednávkový formulár a my sa vám ozveme. V rámci objednávky máte 15 minút konzultácie zadarmo, kde môžeme zodpovedať všetky vaše otázky a nájsť pre vás to najlepšie riešenie.

Patentoid Copyright © 2024 Patentoid s.r.o.
Designed by Beneš & Michl